x
نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second)

چهار‌شنبه 04 اسفند 1395
بازدید: 3015 بار

نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش می دهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است. همانطور که می دانید...

نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش می دهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است.  همانطور که می دانید هر تصویر متحرک از تعدادی تصویر ثابت تشکیل شده که به صورت متوالی به نمایش در می آیند. این نمایش مسسلی وار در مغز انسان این تصور را ایجاد میکند که تصویر در حال حرکت است. طبیعتا هرچه تعداد تصاویر ثابت به وجود آورنده یک تصویر متحرک بیشتر باشد شما جزئیات بیشتری از حرکات را خواهد دید.
چشم انسان قادر نیست بیش از 7 تا 10 فریم در ثانیه رو ببیند. این به این معناست که یک تصویر 10 فریم در ثانیه به همان میزان زنده به نظر میرسد که یک تصویر 30 فریم در ثانیه.  تعداد فریم های تصویر در ثانیه زمانی اهمیت پیدا میکند که حرکتی در تصویر اتفاق بیافتد. در صورت حرکت در تصویر 30 فریم شما جزئیات خیلی کمتری را نسبت به تصویر 10 فریم از دست می دهید.  در تصاویر با فریم پایین حرکت میتواند موجب تار شدن شدید تصاویر و عدم امکان تشخیص جزئیات شود. ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی PAL (مورد استفاده در ایران) 25 فریم در ثانیه است. این تعداد فریم میتواند یک تصویر زنده با کیفیت را برای شما تضمین کند.  تعداد فریم تصاویر یکی از خصوصیات مهم دستگاه های DVR و دوربین های شبکه است. طبیعتا هرچه تعداد فریم تصاویر این دستگاه ها بیشتر باشد کیفیت آنها بالاتر خواهد بود.
نرخ فریم چه تاثیری در حجم و پهنای باند دوربین ها دارد؟
نرخ فریم تاثیری مستقیمی بر حجم و پهنای باند دوربین های مداربسته دارد. طبیعتا هرچه نرخ فریم شما بیشتر باشد ظرفیت فیلم های ضبط شده در هارد بیشتر خواهد شد و انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد داشت. 
آیا نرخ فریم دلیل تار شدن تصاویر در طول حرکت است؟
تار شدن تصاویر در طول حرکت معمولا بیشتر به سرعت شاتر دوربین وابسته است تا نرخ فریم. نرخ فریم عموما با روان بودن تصویر رابطه دارد و تار شدن تصاویر رابطه ای با آن ندارد.