x
PoC چیست؟

شنبه 27 آبان 1396
بازدید: 2992 بار

فن آوری PoC و CoC، قدمی دیگر در راستای رفع نیاز های مشتریان

 

همانطور که می دانید، ایجاد بستر دوربین های HD Analog بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد، کابل تصویر، کابل برق، کابل کنترل و کانال متفاوت برای کابل برق. در واقع سخت ترین قسمت کار همین کابل کشی می باشد. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چقدر راحت تر بود اگر بجای چندین کابل، از یک کابل استفاده می شد؟ فن آوری PoC به کمک شما آمده تا پاسخ نیاز های شما را بدهد. در ادامه با ما همراه باشید.

 

***

PoC چیست؟

 

PoC مخفف Power over Coaxial است و به معنی ارسال جریان برق از طریق کابل تصویر می باشد. این فن آوری به همراه فن آوری CoC (Control over Coaxial) این امکان را به ما می دهد که تصویر، صدا، جریان برق، داده های تصویری (IVS) و سیگنال های کنترل دوربین های گردان و موتورایز را از طریق فقط یک کابل کواکسیال انتقال دهیم. همانطور که می دانید، یکی از بزرگ ترین مزیت های دوربین های تحت شبکه، کیفت بالا و البته فن آوری PoE در این دوربین ها است که با استفاده از این فن آوری می توانید داده ها و جریان برق را توسط همان کابل شبکه انتقال دهید و دیگر نیازی به کابل کشی مجدد برای برق نیست، اما با پیشرفت و بهبود کیفیت سامانه های HD Analog و همچنین فن آوری PoC، سامانه های HD Analog فاصله خود را با سامانه های تحت شبکه بسیار کمتر کرده اند.

 

 

 

روش کار PoC

 

نحوه انتقال سیگنال ها در سامانه های Analog و سامانه های HD Analog با یک دیگر متفاوت است. در سامانه های آنالوگ، سیگنال های تصویر و جریان برق، هر کدام در فرکانس های مختلفی ارسال می شوند تا با یک دیگر تداخل نداشته باشند. در این استاندارد که به آن Analog PoC نیز می گویند، فقط تصویر و جریان برق را می توان روی یک کابل انتقال داد مشکل دیگری که در این استاندارد وجود دارد محدودیت متراژ کابل می باشد. اما PoC استاندارد دیگری دارد به نام HD PoC که در این حالت سیگنال های تصویر توسط ماژول Coupling، بر جریان برق سوار شده، و جریان برق به سیگنال های حمل کننده تبدیل می شوند، در انتها سیگنال های تصویر، توسط ماژول DeCoupling از جریان برق جدا می شود. در این استاندارد، امکان ارسال تصویر، صدا، داده های تصویری، سیگنال های کنترلی و جریان برق، توسط یک رشته کابل کواکسیال وجود دارد. در این استاندارد، می توان تا ۴۰۰ متر داده ها و جریان را منتقل کرد. این تجهیزات از فن آوری خاصی بهره می برند که تاثیر جریان قوی تر نسبت به جریان ضعیف تر را کمتر می کند. بنابراین در این فن آوری اُفت کیفیت یا اختلال در تصاویر نخواهید داشت. لازم به ذکر است که فن آوری HDCVI PoC از نوع استاندارد HD PoC می باشد.

 

 

مزایای فن آوری PoC

 

بزرگ ترین مزیت استفاده از این فن آوری، انتقال تمام سیگنال ها، روی تنها یک رشته کابل می باشد و در نتیجه کابل کشی بسیار راحت تر، سریع تر و کم هزینه تر خواهد بود. تمام این موارد موجب رضایت بیشتر مشتری می شود. همچنین از لحاظ زیبایی کار نیز، مسیر نصب شما زیاد شلوغ نمی شود. این فن آوری قادر است تا ۴۰۰ متر سیگنال ها را انتقال دهد. اما در روش سنتی، یا باید به ازای هر دوربین یک آداپتور در کنار آن نصب می کردید که به معنی کابل کشی اضافی است و یا در صورتی که از آداپتور مرکزی استفاده می کردید، اگر فاصله دوربین با آداپتور زیاد می شد، به هنگام تاریکی و روشن شدن IR دوربین، آداپتور در ارسال جریان برق دچار مشکل می شد.

 

تجهیزات PoC داهوا

 

شرکت فن آوری های داهوا، در حال حاضر ۲ مدل دوربین PoC معرفی کرده است. مدل HAC-HDBW2231R-Z-PoC و مدل HAC-HFW2231R-Z-IRE6-PoC که به برخی از مشخصات آنها در زیر اشاره می کنیم.

 

 

 

تجهیزات جانبی PoC

 

اگر دوربین ها و دستگاه های ضبط شما دارای فن آوری PoC نمی باشند و به هر دلیلی نیاز دارید که در پروژه خود از این فن آوری استفاده کنید، می توانید از دستگاه های PoC خارجی(External) استفاده کنید. این دستگاه ها همانند ماژول های داخلی(Internal) در دوربین ها و دستگاه های PoC، تصاویر، صدا، داده های تصویری، سیگنال های کنترلی و جریان برق را تا ۴۰۰ متر و تنها روی یک کابل انتقال می دهند. روش نصب آنها نیز بسیار آسان است، همانطور که در شکل زیر می بینید، دستگاه فرستنده در ابتدای کابل و بعد از دستگاه ضبط قرار میگیرد و گیرنده ها در انتهای کابل و قبل از دوربین قرار می گیرند و سپس دوربین به گیرنده متصل می شود. دستگاه فرستنده سیگنال های مختلف را دریافت کرده و آنها را با هم یکی می کند(Coupling) و روی کابل ارسال می کند، در انتهای کابل نیز دستگاه گیرنده، سیگنال واحد را دریافت کرده، سیگنال های مختلف را تفکیک میکند(De-Coupling) و آنها را برای دوربین ارسال می کند. دوربین نیز به همین صورت عمل کرده و داده های خود را برای دستگاه ضبط، ارسال می کند.

 

 

تجهیزات جانبی PoC داهوا، فقط از فن آوری HDCVI پشتیبانی می کنند و در حال حاضر دستگاه های سری S3 و ۴M با این مبدل ها هماهنگ می باشند. ابعاد بدنه این دستگاه ها بسیار کوچک است و می تواند در دمایی بین منفی ۳۰ درجه تا مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد کار کند. هر یک از خروجی های دستگاه فرستنده، می توانند تا حدود ۱۵٫۶ وات جریان برق ارسال کنند.

 

روش نصب تجهیزات PoC داهوا

 

تجهیزات PoC داهوا را همانند شکل های زیر می توانید نصب کنید.

 

در صورتی که فقط یک دوربین داشته باشید، می توانید از ۲ مبدل PoC تک کانال در ابتدا و انتهای کابل استفاده کنید

 

 

در صورتی که بیش از یک دوربین دارید، می توانید از یک ماژول ۴ کانال در ابتدای کابل ها و در انتهای هر کابل از یک گیرنده تک کانال استفاده کنید.

 

 

همچنین اگر دوربین های شما دارای فن آوری PoC می باشند ولی دستگاه ضبط شما، دارای PoC نیست، می توانید در سمت دستگاه ضبط، از یک مبدل ۴ کانال استفاده کنید و در انتها کابل ها را به دوربین PoC متصل کنید.

 

 

کاربرد های PoC

 

سایت های بزرگ

 

از این فن آوری می توان در پروژه های بزرگ، برای کاهش کابل مصرفی، زمان نصب، سهولت کار و کاهش هزینه ها استفاده کرد.

 

 

پروژه های ساختمانی

 

اگر پروژه شما در سایت های ساختمانی باشد، پس از هر مرحله کار، محل نصب برخی دوربین ها را باید تغییر دهید و پس از اتمام پروژه کل دوربین ها و کابل کشی را باید جمع کنید. بنابراین استفاده از دوربین های PoC در این گونه پروژه ها، باعث می شود کابل کمتری مصرف شده و منابع کمتری به هدر برود.

 

 

 

آسانسور

 

همچنین در پروژه هایی که دارای آسانسور می باشند، از آنجایی که عملیات در آسانسور بسیار دشوار و خطرناک می باشد، با استفاده از PoC، می توانید فقط یک کابل در تونل آسانسور نصب کنید که زمان نصب را تقریبا نصف می کند.

 

 

امکان پر خطر

 

در پروژه هایی همچون پمپ بنزین و یا اماکن مشابه که خطرات اتصالی سیم های برق و آتش سوزی وجود دارد، نصب چندین رشته کابل، موجب افزایش احتمال بروز حادثه می شود و تیم نصب نیز باید وقت بیشتری صرف ایمن کردن مسیر کابل کشی و کابل ها بکند، اما با استفاده از PoC خطر کاهش پیدا کرده و کار سریع تر به پایان می رسد.